Iedereen heeft eten en drinken nodig. Hoe het dagelijkse eet- en drinkpatroon eruit ziet verschilt per persoon. Het kan nodig zijn aanpassingen te doen in het voedingspatroon als er sprake is van verandering in lichamelijke activiteit, veroudering, hormoonverstoringen of bij slecht genezende wondjes, aanhoudende vermoeidheid of orgaanfalen.
Ook veranderingen in gedrag kunnen van invloed zijn op de voedingsinname of -behoefte. De diëtist denkt, binnen het multidisciplinaire team, mee in hoeverre voeding kan bijdragen in het verhelpen van de klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
De behandelend arts of gedragskundige schrijft een verwijzing of herindicatie en kiest hierbij het zorgpad diëtetiek wat het best passend lijkt. Na goedkeuring van de financiering neemt de diëtist contact op met de begeleider C voor het maken van een afspraak. Voorafgaand aan de afspraak kan gevraagd worden een diagnostiekformulier en eetdagboek bij te houden. In het eerste overleg wordt het zorgpad toegelicht en zo nodig bijgesteld en een behandeltraject afgesproken.
Gesprekken worden gevoerd met de cliënt en/of de persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider is over het algemeen bij het gesprek aanwezig of tenminste beschikbaar voor overleg. Naar aanleiding hiervan wordt in overleg met de cliënt en de begeleider een advies opgesteld voor het aanpassen van het voedingspatroon. De diëtist adviseert en ondersteunt bij de uitvoering van dit plan. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.
Voor vragen of meer informatie aan onze diëtisten: